Kar nekaj dni sem potreboval, da sem strnil svoje misli glede letošnje Nočne 10ke. Projekt, ki se vsako leto začne že v avgustu in ki potem traja vse do druge sobote v juliju, mi je letos vzel veliko moči in energije.
Na sami prireditvi je tokrat sodelovalo več kot 120 prostovoljcev, članov društva, prijateljev in znancev. Na pomoč so nam priskočili tudi Jožko s prijatelji iz Baške grape, Robi Stan in njegovi raftarji, člani Društva šoferjev z Bleda in člani društva Prošport. Vse od ponedeljka je potekala akcija, ko smo robo tovorili proti Bledu, polnili darilne vrečke, pripravljaji medalje (vilice), postavljali prireditveni prostor, označevali progo in redarska mesta. Vsem bi se rad zahvalil za pomoč, saj nam je skupaj z vami uspelo pripraviti prireditev, ki bo še dolgo odmevala po celi Gorenjski in tudi Sloveniji.
V vseh teh letih so se izoblikovale ekipe, ki so že dobro uigrane in vestno postorijo vse kar je potrebno (prijavna služba, redarstvo, podeljevanje medalj, kremšnit, moderatorstvo, okrepčevalnice). Vsako leto pa se priključijo še novi posamezniki, ki poskrbijo, da se v samo izvedbo vnese še kakšna novost.
Približno 2500 tekačev in verjetno še enkrat toliko spremljevalcev je naredilo to prireditev edinstveno. Noč, 10km proga, soj naglavnih lučk, kremšnite, ... vse to naredi Nočno 10ko drugačno od ostalih tekaških prireditev. Letošnja prireditev je bila še bolj stresna, ker smo za več kot eno uro zaprli tudi glavno cesto Bled - Bohinj in vsa logistika glede zapor cest je bila res zahtevna. Na srečo smo imeli posluh tudi pri Občinskem redarstvu Bled in policiji, ki so nam pomagali z nasveti in tudi pri sami izvedbi. Prva skrb je bila pripeljati vse tekače varno v cilj in to nam je tudi v celoti uspelo.
Še vedno se bomo trudili, da se bodo tekači radi vračali na Bled in ga tudi z zadovoljstvom in lepimi vtisi zapuščali.
ŠE ENKRAT HVALA VSEM, BREZ VAS NOČNE 10KE NE BI BILO!
![666 [smilie=666.gif]](./images/smilies/666.gif)