Vitezi Dobrega Teka • Poglej temo - Maratonke

Maratonke

Forum za organizacijo, vabila in dogovore o skupnih treningih, ter poročila z njih...

Maratonke

OdgovorNapisal/-a Rollback » So 20 dec, 2008 18:44

Pred kratkim me je Monika (na forumu Mony) opozorila, da bi blo fajn na forumu namenit kakšno temo tudi maratonkam med nami; tistim, ki to že so in vsem, ki to nameravajo postati. Dame maratonke torej, ki niso obsedene s tekom in rezultati pač pa prej želijo preizkusiti svoje vzdržljivostne meje - in ob natrrpanem vsakodnevnem urniku uspejo semtertja vključiti tudi tekaški trening, ki je za tak projekt potreben...

Monika je že maratonka in si je želela izmenjevati izkušnje s še drugimi, podobnimi dekleti in ženami. Ideja se mi je zdela simpatična; ko sta se pred dnevi še dve naši članici odločili za premierni maraton v Barceloni (Maya in Nataša), pa sem si rekel, da ne smem več odlašati :D

Za začetek tema med Treningi, če bo interes pa tudi kaj več...

Drage dame, tole je vaš kotiček, zato veselo pišite...kar pa ne pomen, da se tud dedci ne bomo kej oglašal :wink:
Sem monetarno neodvisen. Moja valuta je pivo.
Uporabniški avatar
Rollback
Skrbnik
Skrbnik

Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a Taša » So 20 dec, 2008 22:21

Jaz že preizkušam svoje vzdržljivostne meje. Sicer v bolj specifični panogi, ampak.... :wink:
Taša
Tekač
Tekač

Kraj: Šenčur

OdgovorNapisal/-a Maya » Ne 21 dec, 2008 15:01

No, če je pa tale tema med treningi, pa lahko tegale kr sem napišem.
Dons dopoldne, ko je bil tak lep vreme, sva se Puhkotom spravla odlavfat en mal daljši tek, ki je na koncu ratal kr trening 4-ih občin (Radovljica, Žirovnica, Gorje in Bled). Štartala sva od doma prot Radovlci, pa naprej na Novo vas in Zapuže, pa po tabeli cesti do Zabreznce in naprej prot Žirovnci. Tm sva po prvotnem planu hotla obrnt nazaj ob avtocesti pa v Lesce, sam je blo res tko lepo, da sva jo vžgala naprej na Breg, pa dol do Save in nazaj gor do Zasipa. Tm mi je Puhko odstopu pol gela, da je šlo še km. No, ker se nama ni dal koj na Bled, sva šla skoz Zasip, pa do Podhoma, pršla sva ven pri Lipu, pol pa nazaj prot Bledu in v Lesce. Skupi tm okrog 29 km v treh urah, čist prbližno.

Sem pa vmes razmišlala, da bom mogla še mal prehrano naštudirat in potrenirat med temi treningi še kej pojest, ker na maratonu verjetn ne gre brez tega, jest pa doskrat še vodo komi dol spravim.

No, teli dolgi treningi so prava uživancija, so pa najbl zanimivi, ko greš prvič neko novo traso.

Ja, Taša, tvoja vzdržljivost je pa kr na preizkušnji, zdej si nek na tretjini svojega maratona, sam še mal, pa bo :wink:
Uporabniški avatar
Maya
Maratonec
Maratonec

Kraj: Lesce

OdgovorNapisal/-a Taša » Ne 21 dec, 2008 20:57

Sem ti kar fouš takih podvigov. Jaz sploh ne vem več, kaj je kondicija, kaj šele tek.
Taša
Tekač
Tekač

Kraj: Šenčur

Nekaj osebnih izkušenj

OdgovorNapisal/-a Mony » Ne 28 dec, 2008 21:22

Živjo

Že Rollback je napisal da sem ga sprovocirala, ko sem mu omenila, da se mi zdi to "viteštvo" preveč "moško" in da tudi med ženskami obstaja verjetno kar precej tekačic, ki si zaslužijo ta "plemeniti naziv".

Sama sem pretekla že nekaj maratonov in polmaratonov. S tekom sem se začela ukvarjati pred 6 leti, s tem da nikoli prej nisem bila kakšna športnica (v osnovni šoli sem bila celo oproščena telovadbe, ker sem bila astmatik)

V teh letih sem izoblikovala 5 osebnih zapovedi, ki mi pomagajo pri lovlenju razdalj

1. pijača: vsak dan popijem 2 litra tekočine; najraje imam zeliščni čaj; voda mi ne paše (menda pa tudi ni preveč primerna za tekačice, ker spira minerale)
Med tekom ne čutim pretirane žeje sploh če tečem pod 21km (pri maratonu je mal drugače)

2. hrana: prednost dajem sadju (jabolka, citrusi, banane), zelenjavi (solata, rdeča pesa), mlečnim izdelkom (skuta, nesladkani joguri, kozji sir) in temni čokoladi (mmmm); ogljikove hidrate zaužijem dan pred daljšim treningom

3. ko imam "tiste dneve" si vzamem frej

4. ko mi tek že preseda, si zapečem novo glasbo na mp3; če pa je kriza res huda, si grem kupit kakšen nov kos oblačila za tek ;)

5. dve uri pred tekom ne jem (če je lakota neusmiljena, pomaga frutabela)

Upam, da bo katera izmed teh zapovedi pomagala vsem tistim, ki ste si za leto 2009 zadale kakšen tekaški podvig (ne glede na razdaljo).

Lep pozdrav

Monika
Uporabniški avatar
Mony
Tekač
Tekač

Kraj: Valburga

OdgovorNapisal/-a Rollback » Po 29 dec, 2008 13:54

Fajn, da se vas je par že oglasilo :P

Zna bit tud fajn čez 2 mesca, ko bodo, kot kaže, vse tri Viteške maratonke z nami v Barci qmickey.gif

Mony, tvoje dosedanje maratonske izkušnje pa so najbrž zanimive :?: :idea: :arrow: kakšno lahko brez problema opišeš :D
Uporabniški avatar
Rollback
Skrbnik
Skrbnik

OdgovorNapisal/-a Mony » Po 29 dec, 2008 19:08

Ha ... a ni fino ... je že trojka :lol: .... upam, da bo nastala še kakšna
Uporabniški avatar
Mony
Tekač
Tekač

Kraj: Valburga

OdgovorNapisal/-a Maya » Ne 25 jan, 2009 19:55

Ja, tele moje priprave za maraton so na žalost mele mal počitnic.
Sem mela en dobr teden počitka, pa ne na račun kašne viroze, ampak zarad bolečin v kolenu :? , ki kot berem na forumu, mučjo marsikoga. Luknje in led na ovalu so ble za že načet kolen zgleda preveč.

Včeri sem šla končno spet mal na cesto, smo z Rollbackom in Puhkotom nardil eno 10ko, no onadva mal več, ker sta se vračala do mene zarad moje polžje brzine :cry:

No ja, z vsemi možnimi pripomočki bo menda že boljš, zamenala sem patike, so mele baje že dost kilometrine, pa dovajam glukozamin od zunaj in od znoter. Bandaža za kolen se pa pri teku ni obnesla in je na polovici letela dol.

Zdej pa novim treningom naproti, pa upam da bodo bolečine kmal pošle.
Uporabniški avatar
Maya
Maratonec
Maratonec

OdgovorNapisal/-a simona sok » To 27 jan, 2009 12:36

Z maratonom se še ne spogledujem, bi pa letos poskusila 21-ko. Če bom seveda uspela natrenirat. Nekajkrat sem že uspela tečt, krog postopoma podaljšujem, bomo videli, kako me bo zdelovala naša šefica, ki vodstvene sposobnosti obvlada v nulo! 5baby.gif angel12.gif
Vsem maratonkam želim obilo prijetnih treningov!
Uporabniški avatar
simona sok
Maratonec
Maratonec

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Maya » To 27 jan, 2009 19:23

Super Simona, kr tko naprej :!: Pa da bi bla šefica čim bl usmiljena :wink:
Uporabniški avatar
Maya
Maratonec
Maratonec

OdgovorNapisal/-a Maya » So 14 feb, 2009 16:23

Bom napisala tole kr sm, sej paše pod priprave za maraton. Dons sva s Puhkotom nardila en dolgi trening, od doma proti Bledu, pa do Spodnjih Gorij, pa mal v klanc do Kočne, kjer je vetr kr pošten vleku :shock: . Pol pa spust dol do Jesenic in obrat v smeri proti Mostam in Žirovnici do Zabreznice, tam pa na belo cesto do Zapuž, pa kr naprej proti Radolci in nazaj v Lesce. Vetr se celo pot ni umiril, je bil pa skoz sonce, da se nama je že kr bleščal. Sva na konc ugotovila, da sva se mal premal hidrirala med tekom. Skupej sva namerla 33 km v 4ih urah, tko da trening je bil dolg in počasen.

Evo Zvezdko, tvoj nasvet za 35 km trening v nedeljo na teku od Kranja do Vrbe je padu na plodna tla, no za mal je bil krajši, pa sej tud klanci nekej odtehtajo :lol:
Uporabniški avatar
Maya
Maratonec
Maratonec

OdgovorNapisal/-a Renata » Ne 15 feb, 2009 10:46

Maya je napisal/-a:Bom napisala tole kr sm, sej paše pod priprave za maraton. Dons sva s Puhkotom nardila en dolgi trening, od doma proti Bledu, pa do Spodnjih Gorij, pa mal v klanc do Kočne, kjer je vetr kr pošten vleku :shock: . Pol pa spust dol do Jesenic in obrat v smeri proti Mostam in Žirovnici do Zabreznice, tam pa na belo cesto do Zapuž, pa kr naprej proti Radolci in nazaj v Lesce. Vetr se celo pot ni umiril, je bil pa skoz sonce, da se nama je že kr bleščal. Sva na konc ugotovila, da sva se mal premal hidrirala med tekom. Skupej sva namerla 33 km v 4ih urah, tko da trening je bil dolg in počasen.

Evo Zvezdko, tvoj nasvet za 35 km trening v nedeljo na teku od Kranja do Vrbe je padu na plodna tla, no za mal je bil krajši, pa sej tud klanci nekej odtehtajo :lol:

Sem vaju srečala v Lescah. A, da je tolikšna in takšna pot za vama, pa samo še BRAVO :thumright:
Alis grave nil.
(Ni težko za tiste, ki imajo krila)
Uporabniški avatar
Renata
Veteran
Veteran

Kraj: Radovljica

OdgovorNapisal/-a tejkka » Ne 15 feb, 2009 17:54

Živjo

Tudi jaz sem naredila zadnji dooolgi trening pred Barco.Pridružila se mi je še sis,pretekli sva 38km v času,ki je bil nadpričakovan(3.41.31).Mislim da bo v Barci šlo brez problemov,samo upam da ni vseeno preveč na gor.Potem pa sva šli k Mami na super kosilo.Mami tenks.Lepo se imejte ,vidimo pa se v Ljubljani pred odhodom.Mateja
tejkka
Član
Član

OdgovorNapisal/-a Rollback » Ne 15 feb, 2009 18:41

Punce, zgleda, da bomo dol mel mi večje težave vas dohajat kot obratno :shock: [smilie=gt-happyup.gif] [smilie=gt-happyup.gif]

Bravo, tko se dela, najhitrejša na maratonu časti sangrio za vse :wink: [smilie=pdt_aliboronz_15.gif] [smilie=pdt_aliboronz_24.gif]

Seko, nisem zapazu besede "koleno" v tvojem postu...sklepam, da je spet k nou :?: [smilie=gt-happyup.gif]
Uporabniški avatar
Rollback
Skrbnik
Skrbnik

OdgovorNapisal/-a iomejc » Ne 15 feb, 2009 20:54

Zares kapo dol našim [smilie=pdt_aliboronz_09.gif] [smilie=battingeyes.gif]

Bomo držali pesti, da ga dobr odpikate v Barci [smilie=superkewl.gif]
iomejc
Ultramaratonec
Ultramaratonec

Kraj: Bled